Η ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΘΕΤΙΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ και ΔΟΜΗ
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΔΟΜΗ................................1
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ.......................................2
Α. ΕΙΣΑΓΩΓΗ..........................................3
B. ΔΟΜΗ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ...........................3
ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΣ....................................3
ΙΕΡΑΤΕΙΟ..............................................4
ΑΡΧΗΓΟΣ...............................................6
Ministerium............................................7
ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ............................................7
ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ.....................................7
ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ......................................8
ΦΡΟΥΡΑ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ........................8
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΥ......................9
ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ.........................................9
ΠΡΟΞΕΝΟΣ.............................................9
ΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΡΑ.............................10
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΤΙΑΣ................................11
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ.........................11
ΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ...................................12
Α. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το παρόν καταστατικό έχει σκοπό να περιγράψει τις λειτουργιές και τις οργανωτικές δομές της Συμμαχίας Θετίς .
B. ΔΟΜΗ – ΟΡΓΑΝΩΣΗΝΑΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΣ Ο ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΣ είναι το μέγιστο σημείο λατρείας της θέας Θετίδος . Εκεί συγκεντρώνονται όλοι οι σύμμαχοι για να δοξάσουν και να συμβουλευτούν την Θέτιδα , την θεά τον θαλασσών . Ο ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΣ ενεργεί μέσα από το ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΘΕΤΙΣ , το όποιο αποτελείται από όλους τους συμμάχους που έχουν πολιτικά δικαιώματα . Όργανο του ναού είναι το ΙΕΡΑΤΕΙΟ , που βοηθά στην λειτουργιά της και περιγράφεται σε ξεχωριστή ενότητα .
Οι εξουσίες του ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΘΕΤΙΣ είναι :
α. Η εκλογή των Αξιωματούχων της Συμμαχίας
β. Η επικύρωση ή λήξη της Έναρξης πόλεμου ή επιχειρήσεων με αντίπαλη συμμαχία , μετά από πρόταση του Αρχηγού ή του Στρατηγού ή του ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ
γ. Ο εξορισμός ενός συμμάχου , μετά από πρόταση 20 μελών της συνέλευσης
δ. Η παύση εκλεγμένου ή μη Αξιωματούχου , μετά από :
i. Πρόταση είκοσι μελών της συνέλευσης
ii. Πρόταση του Αρχηγού
ε. Η επικύρωση ή παύση συνθηκών ειρήνης
στ. Ορίζει εκτατές εισφορές στα μέλη της που έχουν ανάγκη
στ. Η ελεύθερη διακίνηση ιδεών από τους συμμάχους
Όλες οι αποφάσεις του ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΘΕΤΙΣ προκύπτουν μετά από ψηφοφορία , που θα διενεργείται από το Ιερατείο. Η ψηφοφορία θα είναι ονομαστική και δημόσια ( με κυκλικά μηνύματα ) . Θα έχει διάρκεια δυο (2) ημερολογιακών ήμερων και για να είναι έγκυρη θα πρέπει να συγκεντρώνει τα 2/3 των συμμάχων με πολιτικά δικαιώματα.
Πολιτικά δικαιώματα έχουν οι παίκτες που έχουν βαθμίδες ανώτερες του Πεντηκοταρχου (Δες βαθμίδες συμμαχίας )
ΙΕΡΑΤΕΙΟ Το ΙΕΡΑΤΕΙΟ βοηθά στην ορθή λειτούργεια του ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΘΕΤΙΔΟΣ . Σκοπός του είναι να συντονίζει , να οργανώνει το Σώμα Της Θέτις ώστε όλες οι διαδικασίες να είναι δημοκρατικές και βάσει του Νομού .
Αποτελείται από έξι ΙΕΡΑΤΕΙΟ και τον ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟ. Οι εκλεγμένοι από το ΣΩΜΑ Ιερείς εκτελούν τα καθήκοντα τους για ένα ημερολογιακό έτος . ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ δικαιούται να εκλεγεί σύμμαχος που φέρει τον βαθμό του Λογαχού και άνω, ενώ οι ιερείς πρέπει να είναι τουλάχιστον ΠεντηκοταρχοΙ .
Οι εξουσίες του ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, είναι:
α. Η συγκέντρωση των θεμάτων προς ψηφοφορία ενώπιον του ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΘΕΤΙΣ . Τα θέμα θα θέτονται από
--> Αξιωματούχους που έχουν το δικαίωμα
--> Από το ίδιο το ΙΕΡΑΤΕΙΟ ( Απαιτείται εσωτερική ψηφοφορία με πλειοψηφία 2/3 )
--> Από το σώμα των Συμμάχων , μέσω κυκλικών μηνυμάτων προς τον ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟ.
β. Η ορθή και κατά τον νομό διαδικασία της ψηφοφορία και η ανακοίνωση του αποτελέσματος
Οι ΙΕΡΕΙΣ εκλέγονται από το ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΘΕΤΙΣ μέσω ψηφοφορίας , την Δεύτερη Κυριακή του Φεβρουαρίου . Το ΙΕΡΑΤΕΙΟ την Δεύτερη Κυριακή του Ιανουαρίου διαλύεται. Ένα Σώμα επτά αξιωματούχων ορισμένων από τον Αρχηγό θα διευθύνει της εκλογές που θα γίνουν και θα παραδώσει την εξουσία στο νέο ΙΕΡΑΤΕΙΟ . Το Σώμα των αξιωματούχων έχει σκοπό να συγκεντρώσει τις υποψηφιότητες και να οργανώσει την διαδικασία της ψηφοφορίας . Κανένας αξιωματούχος που είναι στο σώμα δεν πρέπει να λαμβάνει μέρος στις εκλογές.
Σε περίπτωση που η Συμμαχία είναι σε πόλεμο η διάλυση του Ιερατείου αναβάλλεται για όσο διάστημα χρειαστεί .
Η ψηφοφορία θα είναι ονομαστική και δημόσια ( με κυκλικά μηνύματα ) . Θα έχει διάρκεια Πέντε (5) ημερολογιακών ημερών και για να είναι έγκυρη θα πρέπει να συγκεντρώνει τα 2/3 των συμμάχων με πολιτικά δικαιώματα.
ΑΡΧΗΓΟΣ Ο Αρχηγός , είναι η Κεφαλη της συμμαχίας και ο ιδρυτής της . Είναι αυτός που εγγυάται την ενότητα και την συνέχιση της συμμαχίας . Περιβάλλεται με τιμή και σεβασμό από όλα τα μέλη της συμμαχίας . Η ασέβεια στο πρόσωπο του Αρχηγού από οποιαδήποτε μέλος , επιβάλει την αποχώρηση του μέλους και την έναρξη επιθέσεων προς το μέλος , με την σύμφωνη γνώμη του ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ.
Οι αρμοδιότητες του Αρχηγού είναι :
α. Αρχηγός του Στρατεύματος
β. Χρίζει όλους του Αξιωματούχους της συμμαχίας μετά την εκλογή τους . Χωρίς της σύμφωνη γνώμη του Αρχηγού δεν δύναται να λάβει οποιοσδήποτε Αξιωματούχος εκλεγμένος η μη , αξίωμα. Για την επίλυση της διαφωνίας αρμόδιο είναι το ΙΕΡΑΤΕΙΟ .
γ. Προτείνει , χρίζει και καθαιρεί όλους τους μη εκλεγόμενους αξιωματούχους , μονό με την δική του εξουσιοδότηση
δ. Προτείνει την Έναρξη ή Λήξη Πολέμου στο ΝΑΟ ΤΗΣ ΘΕΤΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ.
ε. Προτείνει την καθαίρεση των Εκλεγμένων Αξιωματούχων
στ. Αναλαμβάνει την θέση οποιαδήποτε Υπουργείου εν καιρό Πολέμου ή όταν δεν εκλεγεί αξιωματούχος κατόπιν ψηφοφορίας .
ζ. Προτείνει την αποχώρηση Σύμμαχου στο ΙΕΡΑΤΕΙΟ
η. Προτείνει στο ΙΕΡΑΤΕΙΟ την αφαίρεση των πολιτικών δικαιωμάτων οποιαδήποτε συμμάχου .
θ. Ορίζει το Σώμα των Αξιωματούχων και χρίζει τα μέλη του ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ
MINISTERIUMΤο MΙNISTERIUM είναι υπεύθυνο για την υλοποίηση των αποφάσεων του ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΘΕΤΙΔΑΣ στο στρατιωτικό τομέα. Για την αποτελεσματική εφαρμογή της πολιτικής του και την άσκηση των αρμοδιοτήτων του, το MiNISTERIUM υποδιαιρείται διοικητικά στις πιο κάτω Διευθύνσεις – ιδιότητες .
ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Αρχηγός του στρατεύματος και υπέρμαχος της συμμαχίας είναι ο Στρατηγός. Ο Στρατηγός είναι υπεύθυνος για την τήρηση της πολίτικης της συμμαχίας στο στρατιωτικό τομέα, την οργάνωση σχεδίων για την ασφάλεια των συμμάχων, την εφαρμογή του στρατιωτικού νομού, την ενημέρωση του Αρχηγού και του Ιερατείου για τα τρέχοντα στρατιωτικά θέματα και τέλος την διοίκηση των στρατευμάτων της Συμμαχίας σε περιόδους πολέμου ή εχθροπραξιών. Ο Στρατηγός επιπρόσθετα είναι αυτός που προτείνει στον Αρχηγό, τους μη εκλεγμένους Αξιωματούχους που είναι απαραίτητοι για την στελέχωση του MΙNISTERIUM.
Η διάρκεια της θητείας του Στρατηγού είναι έξι ( 6) μήνες. Υποψηφιότητα δικαιούται να θέσει οποιαδήποτε μέλος της Συμμαχίας φέρει τουλάχιστο τον βαθμό του Ιππαρμοστή και το στρατιωτικό του σκορ είναι μέσα στους 200 πρώτους του Ικαριαμ..
Ο Στρατηγός εκλέγεται από τον ΝAΟ ΤΗΣ ΘΕΤΙΣ μετά από ψηφοφορία κάθε έξι μήνες και συγκεκριμένα την Δεύτερη Κυριακή του Μαρτίου και του Σεπτεμβρίου . Η ψηφοφορία θα είναι ονομαστική και δημόσια (με κυκλικά μηνύματ ). Θα έχει διάρκεια δυο (2) ημερολογιακών ήμερων και για να είναι έγκυρη θα πρέπει να συγκεντρώνει τα 2/3 των συμμάχων με πολιτικά δικαιώματα. Σε περίπτωση πολέμου το ΙΕΡΑΤΕΙΟ έχει το δικαίωμα να παρατείνει την θητεία του Στρατηγού όσο διάστημα χρειαστεί.
Τ.Ο__Π.Α.Ρ.Ο.Ν__Σ.Υ.Ν.Ε.Χ.Ι.Ζ.Ε.Τ.Ε__Π.Α.Ρ.Α.Κ.Α.Τ.Ω